7 Mars

11:00 – 14:00

Lilla Kafé Haga

Sprängkullsgatan 19

1

Dag

19

Utställare

4

Föreläsningar

Om Spira Samhälle

Spira Samhälle arbetsmarknadsmässa är mässan för dig som vill arbeta inom det samhällsvetenskapliga området och vill kickstarta din framtida karriär redan nu under studierna. Vare sig du vet precis vad du vill eller vill samla inspiration och kunskap om dina val är detta ett tillfälle för dig, där du som student tillsammans med arbetsgivare får möjligheten att växa och utvecklas tillsammans. Under mässan kommer du få chansen att träffa utställare från både offentlig och privat sektor, att tidigt börja skapa kontakter för framtiden kommer att bidra till stora fördelar efter avklarade studier. Under dagen har ni förutom möjligheten att gå runt på mässområdet också chansen att besöka våra föreläsningar och seminarium som sker under hela mässan. 

Inspirationsföreläsning

Jonny Sundin

Framtidsplaneten

Trendspaningar och nytänk i ett universum av möjligheter.

11:00 – 12:00  Dragonen

Framtidsplaneten är en inspirerande föreläsning där trendspanaren och inspiratören Johnny Sundin från Tankefabriken tar med oss på en tankeväckande resa in i våra framtida liv. Mönsterjakt, spaningar och innovationer från det spännande gränslandet mellan framtid och nutid. Jonny kommer till Spira Samhälle för att prata om de senaste trenderna som kommer vara avgörande för våra framtida beteenden, affärsmöjligheter och livsstilar.

Johnny Sundin – känd för sina underhållande och interaktiva föreläsningar – bjuder på mentala upptäcktsfärder i ett personligt och unikt presentationsformat. Riktigt inspirerande föreläsning i en skön mix av visuell retorik, kunskap, analys och smart humor.

Schema

11:00 Lilla Kafé Haga

Mässan öppnar

14:00 Lilla Kafé Haga

Mässan stänger

11:00 - 12:00 Dragonen

Jonny Sundin - "Framtidsplaneten"

Trendspaningar och nytänk i ett universum av möjligheter.

Inspirationsföreläsning om de senaste trenderna och de nya mönster som kommer att vara avgörande för våra framtida beteenden, affärsmöjligheter och livsstilar.

12:00- 12:20 B110

Arbetsförmedlingen - "Smarta tjänster"

Vill du ha coaching i ditt jobbsökande redan under studietiden? Du får inspiration i ditt jobbsökande och lär dig vilka smarta tjänster som finns på arbetsförmedlingen.se.

12:30- 13:00 Dragonen

EY - "Kommunal revision"

13:30- 13:50 B110

Arbetsförmedlingen - "Vart finns ditt jobb?"

Vill du veta hur du hittar ditt jobb? Vi talar om hur läget ser ut på arbetsmarknaden generellt, nu och i framtiden och vi fördjupar oss specifikt i din bransch.

TBD

Spira Talks med EY

EY kommer att hålla i detta årets upplaga av Spira Talks. Spira Talks är en unik möjlighet för dig som student att lära dig mer om EY och deras arbete inom verksamhetsrevision och redovisningsrevision. Detta kommer ske i form av ett kontaktsamtal som skapar möjligheter för att utöka ert kontaktnät som kan vara givande för er både nu och vid en framtida karriär. Det är aldrig för tidigt att börja tänka på framtiden! EY vill med anledning av detta få ditt CV inskickat innan mässan för att få chansen att lära känna dig lite bättre inför Spira Samhälle 2019.

Utställare

Guld

EY

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. På vårt kontor i Göteborg finns specialister med inriktning mot offentlig verksamhet.

Vad vi söker: EY erbjuder ett urval av studenter som läser samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning (gärna på masternivå) kontaktsamtal med oss inom den offentliga gruppen på EY:s Göteborgskontor. Kontaktsamtalen är ett bra tillfälle för dig som student att lära dig mer om EY och vårt arbete inom verksamhetsrevision och redovisningsrevision. Du som ansöker om ett kontaktsamtal är utåtriktad och kan bygga goda relationer samt har en god analytisk förmåga.

Vad vi kan erbjuda: EY söker just nu praktikanter inom verksamhetsrevision och redovisningsrevision inom offentlig sektor för höstterminen 2019. Sista ansökningsdatum är den 24 mars. Ansökningsprocessen är separat från kontaktsamtalen. Läs mer och sök här!

Silver

ACADEMIC WORK

Academic Work

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi arbetar med personaluthyrning och rekrytering av akademiker i början av sina karriärer. Det är vår nisch, vårt expertområde och en målgrupp vi tror på. Academic Work fnns i sex länder och förmedlar över 16 000 jobb per år. Vi vänder oss till dig som studerar eller är akademiker med upp till fem års arbetslivserfarenhet. Genom oss kan du få utvecklande och meriterande arbeten inom olika branscher, knyta viktiga kontakter inför framtiden och få en bra start på din karriär.

AKADEMIKERFÖRBUNDET SSR

Empty section. Edit page to add content here.

AMNESTY INTERNATIONAL

Amnesty International

PRAKTISERA PÅ VÄRLDENS STÖRSTA MÄNNISKORÄTTSORGANISATION I HÖST!

Amnesty International erbjuds flera spännande praktikplatser där du kan få lärorika erfarenheter av att arbeta med mänskliga rättigheter och av ideell verksamhet. Vi erbjuder praktik i Stockholm, Göteborg och Malmö varje höst- och vårtermin. Kom och träffa oss på SPIRA för att veta mer!

BORÅS STAD

Borås Stad

Söker du ett meningsfullt jobb? Vilken tur, för det finns i Borås Stad.

Här arbetar ungefär 10 000 personer som varje dag skapar en bättre vardag för över 111 000 boråsare. Alltid med engagemang och hjärta. Inom staden finns omkring 250 olika yrken som alla har detta gemensamt: de gör vardagen mer meningsfull för boråsarna.

Alla som arbetar här ska också känna att jobbet ger något meningsfullt tillbaka. Därför är det självklart med både trygghet och utmaningar. Dessutom bra arbetsvillkor och ett gott chefskap liksom möjlighet att göra intern karriär och lära dig nya saker. Förmåner och olika fritidsaktiviteter ingår också, utöver det faktum att du varje dag får jobba i en av Sveriges mest spännande städer. Vi deltar i SPIRA för att träffa framtida medarbetare och berätta om Borås Stad som arbetsgivare.
I vår monter möter du bland annat socionomer och personalvetare. I Borås Stad finns 10 000 anställda, 248 olika yrken och möjligheter att göra skillnad.

EU CAREERS BY EPSO

EU Careers by EPSO

EU careers är en förgrening av rekryteringsbyrån EPSO(European Personnel Selection Office) som ansvarar för att rekrytera personal till Europeiska unionens alla institutioner, inklusive Europeiska parlamentet och kommissionen. På plats i de flesta universitetsstäder i Sverige finns idag ambassadörer som är till för att stötta och vägleda personer som är intresserade av en karriär inom EU med ansökningar och information.

Under Spira-mässan kommer ambassadören för Göteborg finnas på plats tillsammans med två personer som arbetar inom EU’s institutioner för att besvara frågor om arbete inom EU och hur du tar dig dit.

FACKFÖRBUNDET ST

Fackförbundet ST

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig sektor med 95 000 medlemmar. Med över 100 års erfarenhet brukar vi säga att vi är experter på staten! Vårt studentmedlemskap är helt gratis för hela studieperioden och innefattar bland annat:

 • Karriärcoachning
 • CV-granskning
 • LinkedIn-hjälp
 • Chans till uppsatsstipendium
 • Rabatt på försäkringar mm. Träna på begåvningstester

Är du i slutet av dina studier? Inga problem, ditt studentmedlemskap räcker även fem år efter att du har avslutat dina studier. Är du på väg att söka statliga jobb kan det också vara bra att veta att du får lägre fackavgift som yrkesverksam om du har varit studentmedlem.

GÖTA STUDENTKÅR

Göta studentkår

Göta studentkår är vi väldigt stolta över att vara en del av Spira. Spira är bland det viktigaste vi gör under året, inte bara för att mässan knyter viktiga broar mellan våra studenter och arbetslivet, utan för att projektet Spira i sig är ett levande bevis på hur långt vi kan komma när vi har drivna och engagerade studenter som arbetar tillsammans.
Inom Göta studentkår finns det många sätt att få ett fylligare cv och därmed ett försprång ut i arbetslivet efter studierna. Vi erbjuder olika typer av förtroendeuppdrag, studentrepresentantsposter och projektarbeten där du får chansen att testa på, knyta kontakter, påverka och göra verklig skillnad för dig och dina studiekamrater.
Följ oss på sociala medier och besök vår hemsida gotastudentkar.se för att se om du hittar något som passar just dig.

GÖTEBORGS FN-FÖRENING

Göteborgs FN-förening

Göteborgs FN-förening är en lokalförening i Svenska FN-förbundet. Det är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi arbetar med utbildning och information om FN:s tre pelare: Fred och Säkerhet, Hållbar Utveckling och Mänskliga Rättigheter. Vi bedriver också påverkansarbete och insamlingsprojekt till stöd för FN:s fältarbete. Under Spira finns vi på plats för att informera om praktikmöjligheter hos Svenska FN-förbundet, hur du som ung kan engagera sig samt hur du kan bidra på lokal nivå här i Göteborg.

GÖTEBORGS STAD - VÄSTRA GÖTEBORG

GÖTEBORGS STAD - VÄSTRA GÖTEBORG

SDF Västra Göteborg är en förvaltning inom Göteborgs stad. Inom sektor individ- och familjeomsorg & funktionshinder, arbetar vi bland annat med att hjälpa och stötta människor med olika funktionsnedsättningar, så som intellektuella, fysiska och psykiska. Vi arbetar inkluderande i samhället utefter behov och förutsättningar med stöd av vår fantastiska personal. Vi söker alltid efter nya medarbetare för vikariat och tillsvidareanställningar inom en rad olika verksamheter, som bland annat boende, boendestöd och personlig assistans.

GÖTEBORGS STAD - Västra Hisingen

GÖTEBORGS STAD - Västra Hisingen

Göteborgs Stad SDF Västra Hisingen består av Torslanda och Biskopsgården och här bor drygt 53 000 människor med en spännande blandning av olika bakgrund och kultur. I vår stadsdel är vi övertygade om att när invånare och medarbetare får inflytande och känner delaktighet, skapar vi en bättre vardag för alla. Som en av våra 1 700 skickliga medarbetare är du med och utvecklar stadsdelen och ett långsiktigt hållbart Göteborg genom att ge våra invånare service av hög kvalitet. Välkommen till en arbetsplats där vi bryr oss om varandra, arbetar tillsammans och tänker nytt.

Vi söker sommarvikarier som vill jobba inom äldreboende, hemtjänst eller boende personligt stöd. Gillar du att arbeta tillsammans med engagerade kollegor och skapa personliga relationer? Har du fyllt 18 år och vill ha ett betydelsefullt sommarjobb där du kan göra skillnad?

Sök sommarjobb i Göteborgs Stad SDF Västra Hisingen!

MILJÖBRON

Miljöbron

Do you want to get a head start in working life and come one step closer to your dream job?

Miljöbron connects students with businesses who want to contribute to sustainable development. Miljöbron gives you as a student the opportunity to create contacts and acquire relevant experiences during your time of study. We coach you in projects within sustainable development that are carried out on companies, municipalities and other organizations. Educational background or at what year your studying doesn´t matter. We have shorter projects that can be done early in your studies and we have master thesis projects for those of you who are about to leave school. Everyone who wants to contribute to a sustainable future is welcome to us!

Be smart and acquire knowledge that both take you to the next level and make a contribution to a more sustainable society.

PWC

PWC

PwC Sverige är marknadsledande inom revision, redovisning, skatte- och affärsrådgivning. Vi är ett kunskapsföretag vars viktigaste tillgång är kunniga och engagerade medarbetare. För att klara av framtidens utmaningar gör vi allt vi kan för att tillvarata den kompetens och erfarenhet som finns hos vår medarbetare.

PwC Public Sector är firmans specialistenhet mot den offentliga sektorn. Verksamheten omfattar både revisions- och rådgivningstjänster. Här arbetar 160 personer med bred kompetens. Tillsammans eftersträvar vi att göra skillnad för våra kunder och samhälle varje dag. Uppdrag inom Public Sector kan till exempel handla om att utvärdera en kommuns arbete med integration.

Vi besöker SPIRA för att skapa relationer, och är nyfikna på dig. Vad brinner du för? Hur vill du göra skillnad? Kom till vår monter och berätta mer!

Snabbfakta om PwC:

Antal anställda: 2 800 i Sverige, 236 000 globalt.

Vi erbjuder: Del- och heltidsjobb, nätverkande, terminspraktik.

Vi värdesätter: Analytisk förmåga, social kompetens och affärsmannaskap.

RÄDDA BARNEN

Rädda Barnen

IDEELLT ENGAGEMANG I RÄDDA BARNEN

Inget barn ska behöva fara illa. På Rädda Barnen stöder vi utsatta barn och väcker opinion för barns rättigheter. Vi är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och vår verksamhet grundar sig på Barnkonventionen. Vi är politiskt och religiöst obundna.

Varför? Du har ett intresse för socialt arbete även på din fritid och letar efter ett sammanhang där du kan omge dig med människor som vill påverka och stötta barn i deras livstillvaro. Träffa nya människor, få nya erfarenheter, lära dig nya saker, eller se platser av Göteborg du annars inte hade besökt.
Hur? Oavsett hur mycket tid du har så behövs du. Det är upp till dig hur mycket och var du vill vara med och engagera dig. Det finns olika sammanhang där det behövs människor. Du behöver ingen förkunskap och Rädda Barnen kan tillgodo se dig med kunskap i de olika sammanhang då det behövs.
Vad? Ett engagemang inom Rädda Barnen betyder att du som medlem i vår organisation kan vara med i vår verksamhet och påverka till det bättre för barn. Häng på!

STUDENTVIKARIE

Studentvikarie

Bli studentvikarie: Extrajobba som lärarvikarie när det passar dig via appen!
Studentvikarie matchar tusentals studenter med lärarvikariat hos hundratals skolor genom en egenutvecklad app.
Ange när, var och hur mycket du vill jobba så matchar vi dig med uppdrag efter din tillgänglighet samt önskade årskurser och ämnen.
Just nu har vi många förskoleuppdrag i Botkyrka, Haninge och Huddinge.
Läs mer och ansök på www.studentvikarie.se


– Tredjeplats Årets Unga Företagare 2018
– Årets Samhällsentreprenör 2017
– Social Innovation 2015"

TERRAFEM

Terrafem är en ideell organisation som arbetar för kvinnor och flickors rätt att leva utan mäns våld och dominans. Terrafem bedriver flera former av stödverksamhet; en rikstäckande jourtelefon, en juristjour och ett stödboende. Terrafem erbjuder juridisk rådgivning till kvinnor som utsätts för våld, förbereder dem inför mötet med rättsväsendet och ger stöd under rättsprocessen.

UNIONEN

Göteborgs FN-förening

Unionen Student är medlemskapet för dig som studerar på högskola eller universitet. Det kostar endast 100 kronor – oavsett hur länge du pluggar – och ger dig krafter utöver det vanliga, både under studietiden och i jakten på drömjobbet. I medlemskapet finner du karriärtjänster som:

 • CV-granskning
 • Intervjuträning
 • LinkedIn-granskning

Som medlem har du även:

 •  Trygghet på extra-och sommarjobbet
 • Rabatt på hemförsäkring och olycksfallsförsäkring
 • Inbjudningar till medlemsföreläsningar och seminarier med några av Sveriges bästa föreläsare

Börjar du närma dig examen? Då har du bl.a.

 • Lönecoachning
 • Avtalsgranskning
 • Möjlighet att söka Unionens Uppsatsstipendium på 10.000 kronor

Siktar du på en karriär inom det privata arbetslivet är ett medlemskap i Unionen Student ett smart sätt att förbereda sig. Du har väl inte missat att du kan få tillbaka upp till 3425 kronor för kurslitteratur och kåravgift? Besök oss på Spira så berättar vi mer!

VISION

Vision

Vision är ett av Sveriges ledande fackförbund och har 197 000 medlemmar, både studenter och de i arbetslivet. Ett medlemskap handlar om en sak. Att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt studentliv och ditt framtida arbetsliv.

Följ Oss: